2 in 1 Klikker és Oktató Síp – Piros

2.990 Ft

Anyaga: műanyag.

Mérete: 7 cm x 3,5 cm.

Kulcskarika mérete: 2,5 cm.

Színe: piros.

Elfogyott

Cikkszám: DGW3867/p Kategória: Címke:

Leírás

Kedvenced tanításához való profi eszköz.

  • A klikker lényegében egy olyan kommunikációs eszköz, amivel a kutya helyes cselekedeteit mindenféle félreértést elkerülve leszünk képesek megerősíteni, ezáltal a kutya viselkedését formázhatjuk aszerint, hogy milyen elképzeléseink vannak. A klikkerrel lehetőség nyílik akár apró, véletlenszerű mozdulatok tudatossá emelésére, ezzel később szinte bármilyen trükköt, mozdulatsort megtaníthatunk. A klikker további előnye, hogy a hang mindig egyforma, illetve akár több méter távolságból is kiválóan hallható (főleg a kutya számára), így a jutalmazandó esemény és a jutalmazás között nem lesz a problémás reakcióidő és a távolság miatt a behívás zavaró jelenléte. A klikkerrel lényegében lefényképezzük azt a mozzanatot, amit rögzíteni kívánunk a kutyában, majd ha már tudatos, rendes parancsszóhoz is köthetjük.

 

  • A kutyasíp egy kiképző eszköz. Főként akkor használják, amikor a kutya távol került a gazdájától és már nem hallja a visszahívást, akkor ezzel hívják. Vadászok esetében pedig azért, hogy ne kelljen túlzottan hangoskodni az erdőben, mivel a vadászterületen lévő vadat is elriasztanák a hangoskodással. Távolabbra hallatszik, mint a szó, és egyértelműbb is a jelzés, mindig ugyanolyan a hangja.
    Persze több dologra is meg lehet vele tanítani a kutyát. Olyan, mint a kézjel, vagy a szóbeli parancs, csak itt épp a síp lesz a jel. Pl.: egy hosszú sípjel: ül; két rövid sípjel: gyere ide. De bármit ki lehet találni. Ez is, mint minden parancs, csak akkor működik, ha előbb megtanítjuk a kutyát arra, hogy mit jelent a sípjel.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„2 in 1 Klikker és Oktató Síp – Piros” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük