Bobi Bolhairtó Nyakörv fekete 65 cm kutyusok részére

1.490 Ft

Mérete: 65 cm.

Színe: fekete.

2 készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: RODEX1 Kategória: Címke:

Leírás

Bobi 

Bolhairtó Nyakörv Kutyáknak 

 

Bolha- és kullancs fertőzöttség ellen fekete nyakörv kutyák részére. 65 cm hosszú. Permetrin és Tetrametrin tartalommal. Macskákon nem alkalmazható.

Kutyák bolha (Ctenocephalides canis és Ctenocephalides felis), valamint kullancsok (Ixodes ricinus és Dermacentor reticulatus) fertőzöttsége ellen. Folyamatos használata 12 hetes védelmet nyújt a bolhák és kullancsok ellen.

Célállatfaj: Kutya.

Alkalmazási mód: Kizárólag külsőleg!

 

A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:

A Bobi Star bolha- és kullancsirtó nyakörv kutyák részére A.U.V nagy és átlagos testméretű kutyáknak készült. Közvetlenül a felhasználás előtt bontsuk ki a becsomagolt nyakörvet. Kissé lazán helyezzük a kutya nyaka köré, és úgy kapcsoljuk be csattal, hogy két ujjunk a nyaka és a nyakörv közé beférjen. A feleslegesen maradt részt vágjuk le. A készítmény folyamatos viselése esetén 12 hétig hatékony bolhák és kullancsok ellen. A nyakörv víz hatására sem veszti el hatékonyságát.

Ellenjavallatok:

Macskákon nem alkalmazható. Nem alkalmazható májbeteg állatokon vagy májkárosodás esetén. Nem alkalmazható beteg, betegségre gyanús, lábadozó állatokon, valamint bőrsérülések esetén. Nem alkalmazható vemhes és szoptató kutyákon, valamint 12 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön. Nem alkalmazható szintetikus piretroidokra ismerten túlérzékeny kutyákon.

Hatóanyagok és egyéb összetevők megevezése: egy 20 grammos nyakörv tartalmaz Permetrin (cisz/transz 25:75) 0,48 g, Tetrametrin 0,12 g, adjuváns: Piperonil butoxid 0,60 g. Mellékhatások: Ritkán bőrirritáció előfordulhat. A nyakörvet azonnal el kell távolítani, és állatorvoshoz kell fordulni, ha bőrirritáció vagy egyéb nem kívánatos hatás jelentkezik. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Különleges tárolási előírások:

25°C alatt tárolandó. Közvetlen hőtől és napfénytől védve tartandó. A nyakörvet a felhasználásáig az eredeti, bontatlan csomagolásban kell tartani. Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Különleges figyelmeztetések:

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan: Az újrafertőződés megakadályozása céljából, valamint erős bolhafertőzöttség esetén az optimális védelem érdekében az állat környezetét is érdemes megfelelő inszekticid készítménnyel kezelni. A hatóanyagok különösen mérgezőek halakra, és a vízi szervezetekre, ezért a nyakörv felhelyezése után nem szabad úszni, engedni a kutyákat, vagy úsztatás előtt mindenképpen le kell venni a nyakörvet. Meg kell akadályozni, hogy a kutya nyaldossa vagy rágcsálja a nyakörvet.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

Azonnal el kell távolítani a nyakörvet, ha mellékhatások lépnek fel a nyakörv felhelyezése után. A nyakörv szorosságát ellenőrizni kell. Egy állatra egyidejűleg csak egy gyógyszeres nyakörv helyezhető fel.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:

A nyakörv felhelyezése és érintése után alaposan kezet kell mosni szappanos vízzel. A készítmény felhelyezésével egyidejűleg nem szabad dohányozni, enni és inni. A gyermekek ne játszanak a nyakörvvel.

Vemhesség, laktáció vagy tojásrakás idején történő alkalmazás:

Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt a célállat fajon vemhesség és laktáció idején, ezért adatok hiányában a termék alkalmazása vemhesség és laktáció alatt nem javasolt.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:

Más ektoparazita ellenes készítménnyel egyidejűleg nem alkalmazható. Inkompatibilis: Nem ismert.

Környezeti tulajdonságok:

A nyakörv hatóanyagai rendkívül mérgező hatásúak a méhekre, a halakra és más vízi élőlényekre.

A fel nem használt készítmény vagy hulladékainak ártalmatlanná tételére vonatkozó utasítások:

A készítmény és a kiürült csomagolóanyag nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet halakra és más vízi élőlényekre. Kérdezze meg a kezelő állatorvost, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket! Ezek az intézkedések a környezetet védik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bobi Bolhairtó Nyakörv fekete 65 cm kutyusok részére” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük